diumenge, de febrer 25, 2007

Maceiras: bàsquet en estat pur


El director general del Club Bàsquet Girona, Antoni Maceiras, va demostrar durant una llarga conversa com està canviant el bàsquet a la ciutat: de dins i de fora. El procés de professionalització té un mirall, el Tau de Vitòria, per deixar de tenir una sensació de ni fred ni calor per quan es parla de bàsquet a Girona. Després de tants anys a l'ACB ha arribat l'hora de fer el pas i amb Maceiras, a la gestió, i el tècnic Svetislav Pesic, a la banqueta, l'entitat vol fer el salt de qualitat que tants anys espera l'afició. De moment, les coses van bé a la classificació i durant el sopar, la gestió ocupa la primera part. És el que s'amaga rere les cortines del bàsquet i apropar-se a la cuina del club ajuda a tenir una informació privilegiada per després fer-se una idea de com van les coses. La segona part, ja és l'esportiva, i la vetllada guanya en diversió.
Maceiras és optimista i si ho és perquè ja es comença a adaptar a la nova ciutat després de la seva experiència al Barça, una etapa que, tot i el final, en té un bon record. Confia plenament en Pesic, els jugadors i el patrocinador i demana confiança per complir els pronòstics però sempre dins els paràmetres econòmics assumibles.
No descarta fer un nou pavelló a Girona per adaptar-se a la mentalitat de bussiness de l'NBA perquè creu que és un projecte assumible si es sap amortitzar i que després es podria rendibilitzar si es crea un gran centre comercial amb inspiració dels Estats Units.


Girona, 23 de febrer de 2007